Anadolu Teknoloji

Anadolu Teknoloji Haber

Güneş Enerjisi Teknolojileri

Solarkol Enerji'den, güneş enerjisi teknolojilerinde, dışa bağımlılığı azaltacak adım. Koloğlu Holding şirketlerinden Solarkol Enerji; Mevcut elektrik talebinin, yüzde 75’ini güneş enerjisiyle karşılayabilme potansiyeline sahip olan, Türkiye'nin yenilenebilir enerji teknolojilerinde harekete geçti. Solarkol Genel Müdürü Kemal Ertuğran, ''Yüzde 100 yerli sermaye ve milli teknoloji ile ürettiğimiz yüzde 85 yerlilik oranına sahip; İlk yerli solar invertör ile ülkemizin ihtiyaçlarını yerli olarak karşılayacak, ülkemiz için katma değer yaratacağız'' dedi.

Solarkol Enerji’den Güneş Enerjisi Teknolojilerinde Dışa Bağımlılığı Azaltacak Adım

Uluslararası Enerji Ajansı

Uluslararası Enerji Ajansı, 2019 Yılı Yenilenebilir Enerji Raporu'na göre güneş ve rüzgar önümüzdeki 5 yılda dünya elektrik kapasite büyümesinin, yüzde 70'ini temsil edecek. Rüzgar ve güneşin dünya elektrik üretimindeki payı, yüzde 7'den 2024 yılında yüzde 12'ye yükselecek. Türkiye ise güneş enerjisinde, Avrupa'nın en yüksek potansiyele sahip ülkesi. Ülkemizin Mayıs-2020 yılı tüm enerji kaynakları ile kurulu gücü, 91.932MW'tır. Kurulu Güneş Enerjisi santrali gücümüz 6.162MW'tır yani toplam kurulu gücün, %6,7 sine tekabül etmektedir.

Enerji haberleri için;https://yesilekonomi.com/ haber portalını takip edin.

Ülkemizin elektrik üretiminde, güneş enerjisinin teknik potansiyeli ise mevcut elektrik talebinin yüzde 75’inin güneş enerjisiyle karşılanabileceğini gösteriyor. Dünyada, güneş enerjisi teknolojilerinde, yaşanan gelişmelere paralel olarak Türkiye'de, bu alanda yapılan çalışmaların hızlandığını, 2016 yılı itibarıyla Türkiye'de elektrik üretiminde güneş enerjisinin payını artırmaya yönelik altyapı çalışmaları hız kazandı.

Güneş Enerji Kapasitesi

2030 senesine kadar da ülkemizde, toplam kurulu güneş enerjisi kapasitesinin, 17 GW'yi aşması bekleniyor. 2040 senesi için, güneş enerjisi kapasitesinin, 40 GW’den daha yüksek seviyelere tırmanması ve toplam kurulu kapasitenin neredeyse, yüzde 30'unu oluşturması öngörülüyor. Türkiye'de, Mayıs-2020 sonu itibariyle, kurulu güneş enerjisi sistemlerinin toplam kapasitesi, 6.162MW.

Bu kapasiteyi göz önünde bulundurduğumuzda, hedeflere ulaşılabilmesi için, her yıl yaklaşık 1.200MW-1.800MW yatırım gerekiyor. Her 1.000 MW'lık GES projesi, 110 milyon dolar doğalgaz ithalatını azaltıyor. Ayrıca, yerlileşen GES yatırımlarının, düşen yatırım rakamları ve yatırımların yenilenebilir ve çevreye duyarlılığı sayesinde, her yıl yüzlerce milyon dolar tasarruf sağlanmış oluyor'' dedi.

Enerji sektöründe oluşan, 5n1k kavramları için: Buraya bakınız

Yenilenebilir enerji kaynaklarının, dışa bağımlılığın ve cari açığın azaltılmasında, büyük rol oynayacak, ''Sürdürülebilir kalkınma ve sürdürülebilir enerji için, yenilenebilir enerji yatırımları daha fazla ön plana çıkacak. Güneş projeleri, yenilenebilir enerjinin büyümesinde başrol oynayacak''.

Güneş enerji sistemlerinin, içindeki akıllı cihazlar olan invertörleri, (doğrultucu güneş ışınımlarını paneller vasıtasıyla alarak, evlerimizde, işyerlerimizde, fabrikalarımızda enerji ihtiyacımız için teknik olarak kullanılabilecek hale getiren cihaz) geliştirip üreten Solarkol Enerji A.Ş. yüzde 100 yerli sermaye ve milli teknoloji ile ilk yerli solar invertör üretimine başladı. Ürettiği yerli solar invertör ile Türkiye’nin enerji teknolojilerinde, dışa bağımlılığını azaltmayı hedefliyor.

Uluslararası Enerji Ajansı Uluslararası Enerji Ajansı, 2019 Yılı Yenilenebilir Enerji Raporu'na göre güneş ve rüzgar...

Anadolu Teknolojileri paylaştı: 5 Ocak 2021 Salı


Hedef en az yüzde 50 ihracat

Milli yeterlilik ve sürdürülebilirlik kavramlarının, yakın gelecekte anahtar kavramlar haline geleceğini dile getiren Kemal Ertuğran, ''Ar-Ge merkezimizde; Türk mühendisleri tarafından geliştirilen ve Türkiye'de üretimi olmayan güç elektroniği ve yarı iletken tekniğine dayalı teknolojilerimizi, Türkiye ve Dünya'ya sunmayı hedefliyoruz.

Uluslararası Enerji Ajansı'nın, 2020 Dünya Enerji Görünümü Raporuna göre, dünya genelinde Paris anlaşması hedefi olan sıcaklık artışını; 2 0 C ile sınırlayabilmek için, 2030 yılına kadar 2.836GW lık yenilenebilir enerji kapasitesinin ilave edilmesi gerekmektedir. Göreceli maliyetlere göre, 10 yıl içinde tahmini 3,15 Trilyon USD maliyetle, 1.646GW Güneş, 1156GW Rüzgar, 34GW Hidro olmayan yenilenebilir kaynaklardan oluşmaktadır. Bu kadar hızlı büyüyen global pazarda, Solarkol olarak en az yüzde 50 ihracat hedefliyoruz, ifadelerini kullandı.

Dünyada az sayıda ülke üretiyor

Ağırlıklı olarak, dışa bağımlı olunan ürünlere odaklanan Solarkol Enerji, maksimum yerlilik oranı ile dışa bağımlılığa ve cari açığa pozitif katkı sağlamayı amaçlıyor. Solarkol, güneş santrallerinin teknolojik bileşenlerinden olan ve dünyada az sayıda ülke ve şirket tarafından üretilen solar invertör ve güç optimizelerini yüzde 85 yerlilik oranı ile üretiyor.

Konuyla ilgili benzer içerikler için: https://burayabakiniz.blogspot.com/

Kemal Ertuğran, Ankara'da bulunan fabrikamızda ürettiğimiz, bütün ürünlerde maksimum güç üretimini hedef alan, en yeni ve modern teknolojiler uyguluyoruz. Yüzde 100 yerli ve milli PV invertörler, geleneksel PV invertör sistemlerine oranla, modül düzeyinde uyumsuzluk kaynaklı kayıpları ortadan kaldırıyor.

Güvenli kapama yapabilen, entegre haberleşme donanımı ile adım adım aktivasyon yapıp, devreye alınabilen ve sistem performansının modül düzeyinde izlenebilmesine imkan sağlayan, teknolojik yenilikler getiriyor.

Yüzde 100 yerli ve milli solar invertörler, ülkemizin ihtiyaçlarını yerli olarak karşılayacak, istihdama ve ihracata katkısıyla da, ülkemiz için katma değer yaratacak'' dedi.

Ayrıca, enerji sektörü içerikli makaleler için: https://www.kobiajanda.com/forums/enerji/ takip edin.

Yorum Gönder

0 Yorumlar